pregnant2welcome

από πριν τη σύλληψη μέχρι τον τοκετό είναι η πιο σημαντική περίοδος για ευτυχισμένα παιδιά!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΠΙΟΝΗ

2 Σχόλια

Το πρόγραμμα «ΗΠΙΟΝΗ» προσφέρεται από την cosmoanelixis ΔΩΡΕΑΝ στα έγκυα ζευγάρια που το επιθυμούν σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας και Ιατρικής. Ακολουθεί βασική περιγραφή του προγράμματος. Για τις εγγραφές σας SMS. 6983193300 ή στείλτε το email σας στο e-mail: info@cosmoanelixis.gr. Το πρόγραμμα διεξάγεται στα γραφεία της cosmoanelixis Ελ Αλαμέιν 20 Νέα Ιωνία, 1ος  όροφος, κάθε Δευτέρα 6:30-9 μ.μ.

ΣΤΟΧΟΣ:

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΥΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ  ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΛΠ.). ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΗΠΙΟΝΗ».

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Α. ΜΕΛΛΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ

Β. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ/ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΓΚΥΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

Γ. ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΑΙΔΙ

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ:

ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ και του Κέντρου Προγεννητικής Ψυχολογίας cosmoanelixis.

Επιστημονική Υπεύθυνος: Όλγα Γκουνή, Προγεννητική Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας και Ιατρικής, Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα της και εισηγήσεις της σε συνέδρια στο http://www.cosmoanelixis.gr

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Ελ Αλαμέιν 20, Νέα Ιωνία, 1ος όροφος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 4 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΥΗΣΗΣ

1ο ΤΡΙΜΗΝΟ

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ: Οι γονείς σαν ο φορέας της αρχικής πληροφορίας

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: Πώς μπορεί να δημιουργηθεί; Τι την ενδυναμώνει;

3Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ Της ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ.

4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟ 1ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ; ΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ;

ΤΟ 2ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ -ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΙΟΥ ΜΟΥ. Η ΜΟΥΣΙΚΗ, Η ΕΙΚΟΝΑ, ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ, ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ.

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ

4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΝΝΑΣ

ΤΟ 3ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

ΕΞΕΡΕΥΝΩ ΤΥΧΟΝ ΦΟΒΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΑ

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο ΤΟΚΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ: Η ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ: ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΞΕΡΩ

4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η ΛΟΧΕΙΑ. Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ

ΠΡΟΒΟΛΗ DVD

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΗΠΙΟΝΗ» ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & του Εκπαιδευτικού Οργανισμού cosmoanelixis, που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και προγράμματα στα πλαίσια της δια βίου μάθησης στις προγεννητικές επιστήμες και επιστήμες ζωής. ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 6:30-9 μ.μ..

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ. Εγγραφές συνεχώς

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Όλα τα παρακάτω προγράμματα παίρνουν υπόψη τους τις τελευταίες έρευνες στον χώρο των προ/περιγεννητικών επιστημών και εφαρμόζονται από την σύλληψη μέχρι την παιδική ηλικία. Ειδικότερα:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ BABY COSMOS

Πρόγραμμα αστρονομίας για παιδιά από -9 έως 3,5 χρόνων. Στόχος να 1. δημιουργηθεί και διατηρηθεί το νευρολογικό υπόβαθρο στον εγκέφαλο που θα επιτρέψει στο παιδί αργότερα ανεξάρτητα από την χρονική στιγμή που θα το αποφασίσει να αναγνωρίζει και να αντιλαμβάνεται επιστημονικές ένοιες στον χώρο της αστρονομίας. 2. Η καλλιέργεια της αντίληψης ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι πολίτης του σύμπαντος και επομένως η δημιουργία μιας οικολογικής συνείδησης σε σχέση με το ποιοι είμαστε σαν όντα μέσα στο σύμπαν και πώς συμπεριφερόμαστε στον πλανήτη μας κα πέρα από αυτόν.


ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ:

Πρόγραμμα για παιδιά από την κοιλιά, τους γονείς τους και παιδιά μέχρι το Δημοτικό. Χωρίς ηλικιακό streaming. Στηρίζεται στα όσα πολύ καλά ξέρουμε σήμερα για την επίδραση της μουσικής, του τραγουδιού και του ήχου στην διαμόρφωση της ψυχοσωματικής υγείας. Για να μπορούν τα παιδιά μας να αντιλαμβάνονται την ομορφιά της ζωής και των ψηλών πνευματικών αξιών που μας ενώνουν και να θέλουν να είναι παρόντα στις διαδικασίες της ζωής, μακριά από καταθλίψεις κλπ. καταστάσεις.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ:

Αποτελείται από 7 ενότητες που στόχο έχουν να υποστηρίξουν τον/την έφηβο καθώς μεταβαίνει από την προεφηβεία στην εφηβεία και από εκεί ετοιμάζεται για την ενηλικίωση, την σχέση με το άλλο φύλο και την γονεϊκότητα. Θέματα περιλαμβάνουν την σύνδεση του κύκλου της έμμηνης ρύσης για τα κορίτσια και τον κύκλο της δημιουργικότητας, την μύηση των νεαρών αγοριών στον χώρο των ανδρών και την σύνδεσή τους με την δημιουργική δύναμη που υποστηρίζει την εξέλιξη, την αναγνώριση της ταυτότητάς τους και την εύρεση της θέσης του καθενός μέσα στο σύνολο της ανθρωπότητας κλπ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

ΟΛΓΑ ΓΚΟΥΝΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.Ε.Π.Π.Ψ.Ι.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ cosmoanelixis

2 thoughts on “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΠΙΟΝΗ

  1. Καλησπερα σας. Καθε ποτε ξεκινουν νεες ομαδες για το προγραμμα ηπιονη;; Ειμαι στην 6η εβδομαδα εγκυμοσυνης περιπου και θα ηθελα πολυ να ξεκινησω. Ευχαριστω

    • μπορείτε να μπείτε οποιαδήποτε στιγμή εσείς θέλετε. Η επόμενη συνάντηση είναι την Τετάρτη στις 5:30 και η διεύθυνση είναι Ελ Αλαμέιν 20, Νέα Ιωνία. Σας περιμένουμε

Σχολιάστε